Kahramanmaraş’ta depremden kurtarılan yaşlı adamın botları simge oldu
Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan binanın enkazından kurtardıkları yaşlı adamın botlarını çıkarıp üzerine giydiği Merzifonlu itfaiyeci Kürşat Aydın’ın görüntüleri gündem oldu. Depremin simgesi olan çizmeleri bir yıldır giymiyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Amasya’nın Merzifon ilçesinden hızla Kahramanmaraş’a giden Merzifon Belediyesi itfaiye ekipleri, Trabzon Caddesi üzerinde çöken apartmanın enkazından 36 saat sonra yaşlı bir adamı kurtardı. çıkardı. Bu sırada yaşlı adamın yalınayak olduğunu gören itfaiyeci Kürşat Aydın, kendi botlarını çıkarıp giydi. Botları giyerken şaşırdım ve “Ne yapacaksın?” diye sordum. Yaşlı adama, “Bizi düşünmeyin, bir şeyler giyeceğiz” diyerek yürekleri bir kez daha ısıttı.
“O günden beri çizmelerimi giymedim.”
Kurtarma çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle adını bile soramadıkları yaşlı adamın birkaç saat sonra botları geri getirdiğini anlatan Kürşat Aydın, “Botlarımı o günden beri giymedim. İtfaiyemiz bizim için depremin sembolü oldular.”
“Bir kişiyi daha kurtarmak için çok çalıştık”
Enkazdan kurtardıkları yaşlı adamla yaşadıkları diyaloğu asla unutamayacaklarını belirten Aydın, “Amcayı kurtardıktan sonra başka bölgelere taşındık. Bir can daha kurtarmak için çok çalıştık.”
“7 kişiyi sağ kurtarmanın acı tatlı sevincini yaşadık”
Türkiye’yi yas tutan yüzyılın felaketinin hemen ardından Belediye Başkanı Alp Kargı’nın talimatıyla ilk gün 6 kişilik ekiple deprem bölgesine gittiklerini hatırlatan Merzifon Belediyesi İtfaiye Baş Uzmanı Aydıner, bir yandan da deprem bölgesine gittiklerini söyledi. 8 gün boyunca görev yaptıkları deprem bölgesinde 7 kişiyi sağ kurtarmanın acı-tatlı sevincini yaşarken, çok sayıda cenazeyi de kaybettiler. kaldırılmasını sağladıklarını söyledi.
Kentsel arama kurtarma aracı tasarladılar
Daha önce çalıştıkları Kastamonu Bozkurt’ta yaşanan sel felaketinde karşılaştıkları sorunları çözmek için bir kamyoneti karavana dönüştürdükleri kent arama kurtarma aracını tasarladıklarını belirten Aydıner, “Halkımıza barınak sağlıyoruz. Personelimiz aracımızda. Afet bölgesinde kullanılacak tüm malzemeleri bulunduruyoruz. Deprem bölgesinde bir anne, bebeğini aracımızda emzirdi. Birkaç “Bir saat sonra o bebeği aracımızda uyurken gördüm. Bundan daha mutlu bir şey olamaz” dedi. Amasya’nın 1. derece deprem bölgesinde olduğuna dikkat çeken İtfaiye Şefi Aydıner, Merzifon Belediyesi’nin Merzifon halkına 20 bin deprem çantasını ücretsiz dağıttığını sözlerine ekledi. – AMASYA
simav-haber.com.tr